klebelig-kokosris
3. september 2014
500 g stivelsesrik klebelig ris
100 g finrevet kokos
-
flegg et stykke gas el lign
i bunnen av en dampkoker
dette hindrer at risen i
å falle gjennom hullene - ha i ris og kokos
-
la det dampe i om lag
30 minutter - pass på at det ikke koker tørt
-
server i en liten
flettet korg for
en ekte
"jeg har vært i saigon" stemning - nyt
det er noe tilfredstillende med klebelig ris
du kan rulle den til en ball med
et kjøttstykke i
pakke den inn i et sprøtt blad
legge på en riskjeks
og stappe hele biten i munnen
konsistensene er fabelaktige
den passer godt til asiatiske retter
ikke minst rismarksvin
det er mer stivelse i klebelig ris
en i en biskops skjorte
så vask den godt for å bli
kvitt overflødig stivelse og bløtlegg den
i rikelig vann natta over
vi har prøvd å jukse litt grann med dette
men det finnes ingen snarveier
Siste kommentarer