Loading...
X

det-salte-og-det-sote

det salte og det søte: salt nøytraliserer ikke sødmen, men gir den et nytt smaksbilde som virker mindre søtt og faktisk mindre salt enn de mengden skulle tilsi. Eksempel på gode matkombinasjoner er en søt rotpure til pinnekjøtt, honning til salte oster, som roquefort. Mat uten syre og/eller salt vil ofte virke smakløs og mektig. Dette fordi de fleste råvarer ligger på sødme- og bittersiden og i seg selv gir et endimensjonalt smaksbilde, som kun engasjerer noen av munnens smakssensorer. Det er kokkens oppgave å skape symfoni i smaker!

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mai 2025
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.