Loading...
X

sorbet-krekling

sorbet-krekling
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Print Recipe
Sorbet er mer forfriskende en vanlig iskrem den er heller ikke så kaloririk på varme sommerdager er det svalende med en bærsorbet med smak av skog og mark vi kan lage sorbet av ferske eller frossene bær av syltetøy eller saft vin likør eller konjakk kan tilsettes for smakens skyld iblandt tilsettes også litt fløte har vi en sorbetmaskin får sorbeten en jevnere konsistens som regel tilsetter vi stivpiskede eggehviter for å få en bedre konsistens men det er ikke helt nødvendig med eggehviter
sorbet-krekling
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Print Recipe
Sorbet er mer forfriskende en vanlig iskrem den er heller ikke så kaloririk på varme sommerdager er det svalende med en bærsorbet med smak av skog og mark vi kan lage sorbet av ferske eller frossene bær av syltetøy eller saft vin likør eller konjakk kan tilsettes for smakens skyld iblandt tilsettes også litt fløte har vi en sorbetmaskin får sorbeten en jevnere konsistens som regel tilsetter vi stivpiskede eggehviter for å få en bedre konsistens men det er ikke helt nødvendig med eggehviter
Ingredienser
Porsjoner:
Enheter:
Instructions
  1. De ferske bærene kan byttes ut med 2 1/2 dl syltetøy og 2 1/2 dl vann eller 5 dl ganske sterk saft
  2. spar noen av bærene til pynt mos resten og gni eventuelt bærmosen gjennom en sikt, det kan henne du bør tilsette vann eller melis som hjelper å få gjennom massen og ikke skinnet
  3. tilsett vann sukker og sitronsaft
  4. hell massen i en bolle og frys den et par timer til den er halvstiv
  5. visp den opp av og til
  6. bruker vi saft så blandes saft vann og sitronsaft i en bolle og fryses på samme måte
  7. visp den halvstive massen til skum
  8. stivpisk eggehvitene og rør dem inn i bærmassen
  9. frys på nytt til sorbeten er klar det tar ca 2 timer
  10. rør sorbeten til en snøaktig masse før servering
  11. fordel den i posjonsskåler og pynt med bær
  12. den tiner raskt og må derfor spises umiddelbart
  13. saft av ville bær egener seg utmerket til sorbet
Recipe Notes

alternativ som er enklere

1 boks hermetiske frukt, fryst ned
saften av 1 lime

Skjær de frosne frukten i mindre biter og
kjør med lime i en kjøkkenmaskin
til du har en jevn og luftig sorbet.
Server med en gang, eller sett tilbake i fryseren.

Hermetiske frukt er ofte altfor søte og smaker litt lite spennende.

Med en dypfryser,

en kjøkkenmaskin og

en skvett med lime,

kan du forvandle frukten til en deilig sorbet.

Bedre sorbet

Del denne oppskriften
 

Siste innlegg

Siste kommentarer

Arkiv

Fram og tilbake

mars 2024
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Leave Your Observation

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.